House B
Gotland, 2018- ongoing

This vacation home sits at the edge of an open landscape, slightly elevated on a lime stone plateau with pine trees, facing wide fields and meadows with grazing sheep to the south. The site is part of a former military area with two bunkers hidden below ground, only revealed by two steel doors integrated in the slope at the level of the fields.

The new house is layed out as three separate room units placed under a large pitched roof, cantilevered generously to provide an outdoor space sheltered from rain and sun and a covered passage between the different rooms. The structure is built with solid clt timber throughout and the roof is finished with a sawn wooden panel. Each room has large glass sliding doors with exterior wooden shutters so that the house can be left completely closed and weather protected during the winter.